html5 templates

Nachthemel.be is de webpagina van Jan Scheers

Amateur astrofotografie

Van jongs af aan was ik gefascineerd door alles wat met ons zonnestelsel, het heelal en ruimtevaart in het algemeen te maken had. Als student, en ook in mijn professionele leven, hebben exacte wetenschappen en technologie me altijd het meest geïnteresseerd. Voor mij combineert astronomie zowat alles: fysica, chemie, geologie, technologie... en je kan er nog over filosoferen ook!

In 2015, nog vrij recent dus, schafte ik mijn eerste telescopen aan, vnl. voor visuele waarnemingen van maan, planeten en de meest courante nachtobjecten.

In 2017 begon astrofotografie mijn interesse te wekken, gefascineerd door zovele mooie maan, planeten en deepsky beelden (denk maar aan Hubble-opnames) uit boeken, tijdschriften en websites, sociale netwerken... Sindsdien heeft de microbe van astrofotografie me goed te pakken als hobby!

In 2018 werd ik actief lid van de werkgroep astrofotografie en spectroscopie van de A. Pien Volkssterrenwacht in Gent. Dit heeft me veel geholpen en geïnspireerd om me verder te ontwikkelen met astrofotografie. Een aanrader voor allen die actief met astronomie of met astrofotografie wensen bezig te zijn: sluit je aan bij een volkssterrenwacht, of laat je daar deskundig informeren vooraleer veel apparatuur aan te schaffen...

In 2018 werd ook gestart met de facebook-pagina "Nachthemel Drongen", waarin astrofotografische opnames worden getoond & wordt geïnformeerd over actuele gebeurtenissen in astronomie of ruimtevaart.

Sinds 2018 wordt ook gebruik gemaakt van de state-of-the-art volautomatische sterrenwachten van Slooh om remote astrofoto-opnames te maken. Vanaf einde 2019 kan er via de Volkssterrenwacht A. Pien ook het telescopen-netwerk van Telescope Live worden gebruikt, wat prachtige mogelijkheden en opnames oplevert!
(link naar werkgroep webpagina).

En zo zijn komen we - midden 2020 met nog gevolgen van de Corona-crisis - tot deze nieuwe webpagina nachthemel.be! 

Ben je ook zo gefascineerd en verwonderd door de nachthemel, de maan, kometen en meteorieten, de planeten van ons zonnestelsel, de melkweg met haar vele miljarden sterren, het immense heelal… ?
Hoop jullie alvast via deze website wat mee te laten genieten van de wonderbaarlijke schoonheid van de "nachthemel"!

© Copyright 2020 Nachthemel.be - All Rights Reserved