how to build a site for free

Slooh

Remote solar system opnames met telescopen van Slooh

Mobirise

Komeet C/2020 F8 SWAN

Deze verdampende, interplanetaire komeet werd pas einde maart ontdekt door astronomen die beelden van de SOHO satelliet bekeken. Het werd genoemd naar de “Solar Wind Anisotropies” (SWAN) camera van SOHO.
De groene, gloeiende coma en lange, blauwe plasma-staart zijn duidelijk zichtbaar.
De komeet naderde het dichtst tot onze aarde op 13 mei 2020 en bereikte haar perihelium (dichtste positie bij de zon) op 27 mei. Het object heeft een vrijwel parabolische baan, en dit is waarschijnlijk de eerste (en mogelijk enige) keer dat het langs de Zon scheerde.

Foto toont een remote-opname met de CDK17 telescoop & FLI PL16803 camera van Slooh in Chili gemaakt. Er werden slechts 7 subs van 50s met L-filter en 1 van 20s met elke kleurfilter (RGB) gebruikt.

Komeet C/2020 F3 Neowise: zie webpagina

Planeten

Planetoïden, kometen, NEA's

Mobirise

Slooh is een online astronomie-platform met live-view opties en mogelijkheid tot gebruik van diverse telescopen tegen betaling. Slooh heeft momenteel een aanbod van 7 kwalitatieve telescopen, vanuit de twee Slooh-observatoria in La Dehesa (Chili) en Mt Teide (Tenerife, Spanje).
Voor een beperkt bedrag wordt zo de nachthemel van het zuidelijk halfrond toegankelijk en worden ook objecten die hier slechts laag boven de horizon staan beter waarneembaar. Mijn ervaring leert dat de weersomstandigheden in de 2 observatoria toelaten om zo een 250-tal nachten te kunnen observeren in optimale condities. Grootste beperking van Slooh is het beperkt aantal beschikbare slots per dag (per abonnement) en de slechts kort mogelijke belichtingstijden (max. 1 minuut per sub met LRGB filters). 

© Copyright 2020 Nachthemel.be - All Rights Reserved