Slooh

Remote deepsky opnames met telescopen van Slooh

Mobirise

Draaikolkstelsel - Whirlpool Galaxy M51

Het Draaikolkstelsel (“Whirlpool Galaxy”) is een interagerend spiraalstelsel dat relatief dicht, ongeveer 30 miljoen lichtjaar, bij de aarde staat. Het is zichtbaar in het noordelijke sterrenbeeld Canes Venatici (Jachthonden), net ten zuidoosten van de Grote Beer.. Lees meer...

Sterrenstelsels

Nevels

Open sterrenclusters - Bolhopen - Dubbelsterren

Mobirise

Slooh is een online astronomie-platform met live-view opties en mogelijkheid tot gebruik van diverse telescopen tegen betaling. Slooh heeft momenteel een aanbod van 7 kwalitatieve telescopen, vanuit de twee Slooh-observatoria in La Dehesa (Chili) en Mt Teide (Tenerife, Spanje).
Voor een beperkt bedrag wordt zo de nachthemel van het zuidelijk halfrond (naast dat van het noordelijk) toegankelijk en worden ook objecten die hier slechts laag boven de horizon staan beter waarneembaar. Mijn ervaring leert dat de weersomstandigheden in de 2 observatoria toelaten om zo een 250-tal nachten te kunnen observeren in optimale condities. Grootste beperking van Slooh is het beperkt aantal beschikbare slots per dag (per abonnement) en de slechts kort mogelijke belichtingstijden (max. 1 minuut per sub met LRGB filters). 

© Copyright 2022 Nachthemel.be - All Rights Reserved

Made with ‌

Offline Website Builder